Вас запрашае Нараўляншчына турыстычная
Рус
Бел
En

Моўная версія ў стадыі напаўнення

Адрас: 247802, г.Нароўля, 
вул. Камуністычная, 3

Е-mail: isp@narovlya.gov.by

Тэлефон: (+375 2355) 2-12-10

Тэлефон-факс: (+375 2355) 2 13 21

Раённы выканаўчы камітэт Гісторыка-этнаграфічны музей Рака Нараўлянка Рака Прыпяць Мясцовыя краявіды Нараўлянскія краявіды
Раённы выканаўчы камітэт

Навіны рэспублікі

14 снежня 2021

Амаль 2 млн салодкіх падарункаў вырабяць у Беларусі да навагодніх свят


14 снежня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Амаль 2 млн салодкіх падарункаў вырабяць у Беларусі да навагодніх свят. Аб гэтым расказаў начальнік упраўлення па вытворчасці прадуктаў харчавання Беларускага дзяржаўнага канцэрна харчовай прамысловасці "Белдзяржхарчпрам" Андрэй Мяшкоў у час прэс-канферэнцыі ў Мінску, перадае карэспандэнт БЕЛТА.

"Напярэдадні навагодніх свят штогод кандытарскія фабрыкі, якія ўваходзяць у склад канцэрна "Белдзяржхарчпрам", выпускаюць салодкія падарункі ў шырокім асартыменце і маляўнічым афармленні, а таксама кандытарскія вырабы з навагодняй тэматыкай. Ва ўпакоўках можна знайсці шакалад, шакаладныя цукеркі, ірыс, карамель і абавязкова новыя віды кандытарскіх вырабаў. Усё створана з якаснай сыравіны. На гэты раз запланаваны выпуск амаль 2 млн штук навагодніх падарункаў, мінулы іх было менш як 1,7 млн. Вытворчасцю падарункаў займаюцца кандытарская фабрыка "Камунарка" (1,2 млн падарункаў), "Спартак" (780 тыс.), "Чырвоны харчавік" і "Слодыч", - расказаў Андрэй Мяшкоў.

На сёння прадпрыемствы вырабілі больш як 1,7 млн навагодніх падарункаў. З іх на ўнутраны рынак адгружана 1,4 млн, а на экспарт адпраўлена каля 100 тыс. упаковак з ласункамі.

У лінейцы сезонных кандытарскіх падарункаў больш за 100 найменняў. Іх вага розная: ад 300 г да 3 кг. Цана вагаецца ад Br4,15 да Br35,31. Упакоўкі зроблены ў форме казачных церамкоў, домікаў, куфэркаў, скрыначак, на паліцах магазінаў можна знайсці тэкстыльныя мяшочкі, бляшанкі, цацкі з цукеркамі ўнутры. У фірменных магазінах грамадзянам прадастаўляецца паслуга па фарміраванні навагодніх падарункаў па жаданні пакупнікоў у драўляную або кардонную стылізаваную ўпакоўку.

Андрэй Мяшкоў таксама адзначыў, што апошнім часам пры куплі кандытарскіх вырабаў беларусы аддаюць перавагу не цане, а ўнікальнасці і незвычайнасці прадукту. Так, становяцца папулярнымі ўзбіты мёд, зацукраваныя дзікарослыя ягады.-0-

Навіны Беларусі (БЕЛТА)

Афіша 100 гадоў БССР pomogut.by 75zrk
Інтэрнэт-рэсурсы